Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NFT Hype’ı Geri Mi Dönüyor: Popüler Koleksiyondan 16 Milyon Dolarlık Satış!

Uzun zaman sonra gerçekleşen milyonlarca dolarlık satış, NFT yatırımcılarını umutlandırdı.

Geçtiğimiz boğa piyasasının merkezinde yer alan NFT sektörü, boğanın bitmesiyle birlikte kaderine terk edilmişti. Bored Ape Yatch Club (BAYC) gibi en değerli NFT koleksiyonları bile yüzlerce Ethereum’luk fiyatlardan 15-20 Ethereum’a kadar düşüş yaşadı.

Fakat kısa süre önce NFT piyasasını umutlandıran bir satış gerçekleşti. Piyasanın en önemli koleksiyonlarından biri olan CryptoPunks NFT’lerine ait bir parça 16 milyon dolar karşılığında alıcı buldu.

OpenSea verilerine göre CryptoPunks koleksiyonuna ait 7804 numaralı parça, 20 Mart günü “peruggia-v.eth” isimli kullanıcıdan “0x9bc” isimli bir adrese 16 milyon dolar değerinde 4.850 ETH karşılığında satıldı. NFT’nin sahibi bu parçayı 2021’de 7,5 milyon dolar değerinde 4.200 ETH karşılığında satın almıştı.

Bu satış, CryptoPunks tarihinin en değerli ikinci satışı olarak kayıtlara geçti. Konu hakkında açıklamada bulunan NFT’nin eski sahibi peruggia-v.eth, parçanın hak ettiği şekilde doğru vizyona sahip yeni sahibine ulaştığını dile getirdi:

Bir dönemin sonu. Bir yılı aşkın süredir etrafa bakındıktan sonra, bu varlığı uygun şekilde yükseltmek için doğru vizyona sahip doğru alıcıyı bulduğumu hissediyorum

Mart ayının başında başka bir CryptoPunks parçası 16,03 milyon dolar değerinde olan 4.500 ETH karşılığında satılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!