Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Nicolas Maduro Kripto Paraları Değil, Petro’yu Seviyor!”

Enflasyon ile boğuşan Venezuela’nın Başkanı Nicolas Maduro geçtiğimiz hafta ulusal televizyona çıkıp Trezor marka bir kripto para donanım cüzdanını halka tanıttı.

Elindeki kripto para donanım cüzdanı ile halka seslenen ve Petro’nun ülke ekonomisi için ne derece önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Maduro, aslında başka bir şeyin peşindeydi. Trezor yetkilileri söz konusu cüzdanın kendilerine ait olmadığını ve Maduro ile iletişime bile geçmediklerini belirttikten sonra ortada büyük bir belirsizlik belirdi.

Diğer kripto para birimlerine çok fazla değinmemesine rağmen Petro hakkında her hafta açıklamalarda bulunan Maduro, birçok uzmana göre bunu sadece kara para aklamak ve ABD yaptırımlarından kurtulmak için kullanmakta. Bitcoin’e karşı geçtiğimiz yıllarda düşmanca açıklamaları da bulunan Maduro’nun aslında kripto paraları değil, sadece Petro’yu sevdiği ve bunu kendi lehine kullandığı bilinen bir gerçek.

Yine de vatandaşlara pasaport harcı gibi ücretlerin ödenmesi konusunda Petro kullanımını zorunlu kılan yönetim, kesinlikle bunu kullandırtmaya kararlı gibi görünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment