Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nike Lisanssız Spor Ayakkabı NFT Satışı Yapan Çevrim İçi Satıcı StockX’i Mahkemeye Verdi

ABD merkezli önde gelen spor giyim şirketi Nike, kendisine ait spor ayakkabıların lisansız NFT satışını gerçekleştiren çevrim içi satıcı StockX’i ticari marka ihlalinde bulunduğu gerekçesi ile mahkemeye verdi.

Reuters‘ün 3 Şubat tarihli haberine göre Nike, kendisine ait logolu ayakkabıların lisansız NFT satışını yaparak ticari marka ihlalinde bulunduğunu iddia ettiği StockX‘e New York Federal mahkemesinde dava açtı. Nike, açıklanmayan bir miktar tazminat ve satışların durdurulmasını talep etti. StockX‘in, Nike spor ayakkabı NFT’lerini ocak ayında satmaya başladığı ve müşterilere spor ayakkabıların fiziksel versiyonunu yakın gelecekte kullanabilecekleri yönünde vaatte bulunduğu bildirildi.

50 sayfalık şikayette StockX‘in, Nike markasıyla yaklaşık 500 spor ayakkabı NFT‘si satarak itibarını zedelediğini söyleyen Nike ayrıca satışta olan spor ayakkabı NFT’lerinin  “belirsiz satın alma ve sahiplik koşulları” ile yüksek fiyatlara satıldığını iddia etti.

Yaklaşık 3.8 milyar dolar değerinde değeri olduğu tahmin edilen StockX, dokuz premium Nike spor ayakkabısından oluşan fiziksel varlıklara bağlı ‘The Vault‘ NFT koleksiyonunun satışını sürdürmeye devam ediyor.

NFT’lerin markaların müşterileriyle etkileşime girmesinin bir yolu olduğunu söyleyen Nike, sektördeki bazı kişilerin dünyanın en ünlü ticari markalarının iyi niyetini suistimal ettiğini ve bu ticari markaları izinsiz olarak sanal ürünlerini pazarlamak ve haksız kazançlar elde etmek için kullanmaya çalıştığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!