Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Haftada Dört Kat Yükselen NKN Nedir?

NKN (NKN), iki haftalık zaman diliminde dört kat büyüdü. 9 Nisan’da Coinbase Pro’da listelenen ve aynı gün ATH gören NKN ve NKN token nedir?

NKN; aylık grafikte yüzde 418, iki haftalık grafikte yüzde 421, haftalık grafikte ise yüzde 200 oranında değer kazandı. NKN, 9 Nisan’da 1,44 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

601 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan NKN, günlük bazda 243 milyon dolarlık ticaret hacmine sahip.

nkn-token
Kaynak

NKN ve NKN token nedir?

Açılımı New Kind of Network olan NKN; P2P ağ bağlantısı sağlayan açık kodlu bir protokoldür. NKN’in hedefi; yeni bir internet yaratarak interneti merkeziyetsiz, ölçeklenebilir, verimli ve güvenli bir hale getirmektir. Protokol, Proof-of-Relay algoritmasını kullanır ve madencilik yapılır.

NKN, kullandığı MOCA algoritması ile Bitcoin ve Ethereum ağlarından daha fazla full node destekleyebildiğini belirtir. Ayrıca geliştiriciler, birçok programla diliyle NKN ağında uygulama geliştirebilir. Ağ; iQYI, China Mobile ve Synology şirketleriyle çalışmaktadır.

NKN’in ürünü olan nMobile, kullanıcıların anonim ve güvenli bir şekilde mesajlaşmalarını amaçlayan bir uygulamadır. Protokol, aynı zamanda uzaktan erişim sorunlarını çözmek amacıyla oluşturduğu nConnect ve dosya aktarım hizmeti verdiği dataRide adlı ürünlere sahiptir.

Ağın native tokenı NKN; ağ içi işlemler, madencilik ödülü, ağ ürünlerine ödeme yapmak için kullanılır. Toplam arzı 1 milyar olan NKN’in dolaşımdaki arzı 650 milyondur. NKN’i listeleyen borsalar arasında; Bitexen, Binance, Huobi, VCC Exchange, Bilaxy, Upbit, Gate.io, Uniswap, MXC, Bittrex, LATOKEN bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!