Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Noel Günü 24 Saatte 3 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalındı!

Kripto para yatırımcıları Noel günü milyonlarca dolar değerinde dolandırıcılığın kurbanı oldu.

Dolandırıcılar kripto para çalmak için Noel bu sefer de Noel gününü seçti. On-chain güvenlik firması Scam Sniffer tarafından aktarılan verilere göre “MS Drainer” isimli dolandırıcılık yöntemini kullanan hırsızlar, 24 saat içinde 3 milyon dolar değerinde kripto para çaldı.

Çalınan 3 milyon dolarlık miktarın 880 bin dolarlık kısmı sadece bir kullanıcıya ait varlıklardı. Dolandırıcılar MS Drainer yöntemi aracılığıyla 2023 yılında 59 milyon dolar değerindeki kripto parayı ele geçirdi.

Genellikle Google ve sosyal medya platformları üzerinden reklamlar veren dolandırıcılar, kullanıcıları sahte sitelere yönlendirerek bu vurgunları yaptı. MS Drainer temelde, kötü niyetli bir akıllı sözleşme olan veya kullanıcının izni olmadan kripto para cüzdanındaki fonları boşaltmayı amaçlayan bir sistemle tasarlanmıştır.

Öte yandan kripto para piyasasındaki yükselişler dolandırıcılarında iştihanı kabarttı. Verilere göre Mart 2023’ten itibaren kullanılan filtrelerde 10.000’den fazla kimlik avı paylaşımı keşfedildi. Fakat bu sayı haziran ayından itibaren hızla artışa geçti. Dolandırıcılık amaçlı sunulan web3 siteleri arasında Stargate, DefiLlama, Orbiter Finance, Lido Finance gibi önemli kripto para projeleri yer aldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Scam Sniffer’ın sözcüsü, bu tür dolandırıcılıkların kullanıcılar için en büyük tehdit olduğunu vurguladı:

Kimlik avı dolandırıcılıkları artık kullanıcılar için en büyük tehdittir. Kullanıcı olarak bunlardan kaçınmak için yapabileceğimiz tek şey her imza talebini dikkatlice doğrulamaktır

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!