Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nokia Veri Ticareti İçin Blockchain Tabanlı Bir Pazar Kurdu

Nokia, kurumsal şirketlerin veri ve yapay zeka modelleri üstünden ticaret yapabileceği, blockchain tabanlı bir pazaryeri kurduğunu açıkladı.

Finlandiya merkezli şirket, çarşamba günkü açıklamasında pazaryerinin ismini Nokia Data Marketplace olarak duyurdu.

Platform, dijital dönüşüm ilkesiyle hareket eden ve gelir modelini bunun üstüne kuran şirketlerce kullanılabilecek.

Kurumlar arası veri ticareti sağlanacak

Kurumsal şirketler ve komünikasyon hizmeti sağlayıcıları, Nokia Data Marketplace aracılığıyla büyük ölçekli dataset’lere gerçek zamanlı olarak erişim sağlayabilecek.

Nokia Data Marketplace bünyesinde veri ticareti yapılabilecek ve bu verilerin kullanımına ilişkin otorizasyon mekanizmaları kurulabilecek.

Pazaryerinde güvenlik vurgusu

Nokia Bulut ve Bilişsel Hizmetler Başkan Yardımcısı Friedrich Trawoeger, blockchain teknolojisi tabanlı bu pazaryeri hakkında şunları söyledi:

“Müşterilerimiz, etkili ticari kararlar alabilmek için ihtiyaç duydukları verilere güvenli bir şekilde erişebilmek istiyor. Bu şirketler, Nokia Data Marketplace’teki modelleri kullanıp dijital çalışmaların üstüne gidebilir ve yeni gelir kaynakları oluşturabilir.”

Platformda yer alacak veriler elektrikli araçların şarj edilmesi, çevresel verilerin ticarileştirilmesi, tedarik zinciri otomatikleştirilmesi gibi farklı amaçlarca kullanılabilecek.

Bunların ulaşım, limancılık, enerji, akıllı şehir ve sağlık gibi alanlarda fayda sağlaması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!