Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Norveç Varlık Fonu, Bitcoin’e İlgi Duymuyor

1.4 trilyon dolarla dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu, bitcoin (BTC) gibi kripto paralar ile ilgilenmiyor.

Norveç Varlık Fonu Yardımcı CEO’su Trond Grande, perşembe günü Bloomberg’e verdiği röportajda fon yönetimi olarak uzun vadeli bir strateji izlediklerini ve bitcoin’e yönelik herhangi bir araştırma yapmadıklarını açıkladı.

“Bizim DNA’mızda deneysel hareket etmek yok. Çok büyük, uzun vadeli bir fonuz ve yaptığımız her şeyi temkinli şekilde yapıyoruz. En güncel, çılgın tren neyse ona atlamıyoruz.”

1990’da kurulan Norveç Varlık Fonu, ülkenin petrol ve doğal gaz üretiminden elde ettiği getiriyi yabancı ülkelerin hisse senetlerine, tahvillerine yatırıyor.

Bundan yaklaşık on yıl önce emlak piyasasına giriş yapan Norveç Varlık Fonu, portföyünü “çeşitlendirmek” ve “enflasyona karşı koruma” sağlamak için bu yılın başında yenilenebilir enerji altyapısına da yatırım yapmaya başladı.

Kripto paralarla ilgilenmediklerini açıklayan Grande, “Kullanabileceğimiz sermaye miktarı çok fazla olduğu için sadece büyük varlık türlerini inceliyoruz. Likiditeye ve stabiliteye ihtiyacımız var.” dedi.

Norveç Varlık Fonu, yılın üçüncü çeyreğinde 3.7 milyar dolara karşılık gelen %0,1’lik getiri sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!