Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Norveç’te Bitcoin Cinayeti: 24 Yaşındaki Yatırımcı Hayatını Kaybetti

Norveç’in başkenti Oslo’da, yerel basının haberlerine göre, 24 yaşındaki bir yatırımcı hayatını kaybetti. Basın, ölüm sebebinin ise, Bitcoin işlemlerinde yaşanan bir anlaşmazlık olduğunu duyurdu.

Polis yetkililerinin açıklamalarına dayandırılarak yapılan haberlerde, 24 yaşındaki yatırımcının itibari para üzerinden elden Bitcoin takası yaptığı esnada ya da sonrasında, bıçaklanarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Şanssız adamın cansız bedenini bulan oda arkadaşı, hemen polislere haber verirken, polis yetkilileri hemen konuyla ilgili soruşturma başlattı. Gönderim işleminin yapılmasının ardından, bıçaklanarak hayatını kaybeden adam ile ilgili konuşan Oslo polis departmanı şefi Grete Lien Metlid, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve şu aşamada ek bir bilgi vermek istemediklerini söyledi.

Konuyla ilgili polis güçlerinin gerekli delilleri topladığı ve kapsaml bir soruşturma başlattığı belirtildi. 24 yaşındaki adamın tam olarak neden öldürüldüğü ise bilinmiyor ancak; çıkan dedikodulara göre, yüklü miktarda Bitcoin trade’i yapmak isteyen birisi, o parayı ödememek için cinayeti işlemiş olabilir.

Norveç polisi, son dönemde yaşanmış bazı benzer cinayet olaylarını da araştırırken, bu olayın izole bir eylem olup olmadığı ile ilgili de çalışmalar yapıyor. Cinayetin Bitcoin işlemi için mi yoksa başka bir kişisel husumetten mi kaynaklandığı ise, şu aşamada henüz bilinmiyor.

Yetkililer, basına verdikleri demeçte konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve tüm gelişmelerin gerekli görülmesi halinde, basın ve kamuoyu ile paylaşılacağını aktarırken, şu aşamada dedikodulara ya da yalan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment