Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nouriel Roubini Facebook’un Kripto Para Birimini Eleştirdi!

Sosyal medya devi Facebook sonunda çok beklenen kripto para birimini duyurdu ve Libra‘nın whitepaper’ını yayınladı. Bundan önce Facebook’un kripto para biriminin olası isimleri arasında Global Coin, Facebook Coin ve Libra Coin yer alıyordu ki ünlü ekonomist Noureil Roubini de eleştiri yaparken bunu GlobalCoin şeklinde eleştirdi.

Roubini geçtiğimiz günlerde CoinDesk ile yaptığı bir röportajda Facebook’un sözde kripto para birimini eleştirdi ve bunun kripto paralarla yakından uzaktan alakalı olmadığını dile getirdi.

”Bunun blockhain ile hiçbir alakası yok. Tamamıyla özel, kontrol edilen, merkezi, doğrulanmış ve az sayıda ağ düğümü tarafından yetkilendirilmekte. Peki blockchain ve kripto bunun neresinde?”

Roubini özellikle blockchain teknolojisinin çok fazla abartıldığını ve birçok firmanın blockchain kelimesini sosyal medya ve PR için kullanmaya başladığıunı düşünmekte. Ünlü ekonomiste göre gerçek bir halka açık merkeziyetsiz ve güvensiz blockchain ağı tamamen ”hayalden ibaret”.

Bitcoin ve Ethereum hakkında da zamanında çok sert eleştirilerde bulunmuş olan Roubini, Bitcoin’in Kuzey Kore’den daha merkezi bir oluşum olarak tasvir etmişti.

Roubini gibi eleştiren kesimler olduğu gibi Circle CEO’su Jeremy Allaire gibi Facebook’un Libra’sının sektöre ciddi bir fayda sağlayacağını düşünenler de mevcut ve bunu bekleyip hep beraber göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment