Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz: Bakkt’ın Bitcoin Vadeli İşlemleri, SEC’in ETF’ye Bakış Açısını Değiştirecek

Dünyanın en büyük geleneksel borsalarından olan New York Menkul Kıymetler Borsasının ana firması Intercontinental Exchange (ICE), temel olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ilgili ürünlere odaklanacak olan kripto para trading platformlarını duyurmuştu. Gelen bu yeni duyuru adeta bütün piyasayı sarstı ve kripto para birimlerine yatırım yapmak isteyen kurumsal yatırımcılar için de bir öncü oldu.

Dahası, 22 Ekim tarihinde ICE tarafından yapılan duyuru da kripto para topluluğundan bir çok kişinin ilgisini çekti. ICE fiziksel teslimli Bitcoin vadeli işlemlerinin, 12 Aralık 2018 tarihinden itibaren piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Vadeli işlemlerin fiziksel olarak teslim edileceği olayı büyük ihtimalle ICE’nin Dijital Varlık Deposunun kullanılacağı anlamına da gelmekte. Konu hakkında daha fazla bilginin ise ilerleyen günlerde verilmesi beklenmekte.

Bitcoin Futures Details | Source: ICE

Söz konusu haber kripto para dünyasının en aktif milyarderlerinden birisi olan Michael Novogratz’ı da etkilemiş olacak ki Novo bir Twitter kullanıcısının attığı olumlu tweete tamamen katıldığını belirtti ve durumu onayladı.

Joseph Young isimli analist Bakkt’ın sahip olduğu likidite ve BTC vadeli işlemleri ile SEC’in ETF’ye olan bakış açısını değiştirebileceğini ifade ederken, Mike Novogratz da verdiği yanıtta ”Evet, değiştirecek.” ifadesini kullandı.


SEC’in daha önce reddettiği 9 Bitcoin ETF’sinin Bakkt platformunun sağladığı likidite veya yenilikler sayesinde kabul edilmesi, şüphesiz 2017 yılının sonlarında yaşanan boğanın benzerini, belki de daha güçlüsünü getirecektir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment