Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz: ‘Kurumsal Yatırımcılar Önümüzdeki Yılın Başında Piyasaya Girecekler’

Kripto para sektörünün en önde gelen isimlerinden olan Mike Novogratz, Bitcoin fiyatı hakkındaki öngörüsünü yineledi ve Bitcoin fiyatının en azından bu yıl içerisinde 10 bin dolar sınırını aşamayacağını belirtti.

The Galaxy Investment Partners’ın kurucusu olan ve Bitcoin’in geleceğine dair yaptığı olumlu yorumlarla bilinen Novogratz, Bloomberg‘e verdiği röportajda Bitcoin fiyatı hakkındaki yorumlarını yineledi.

Novogratz, eylül ayının ortalarında bir düşüş yaşayan Bitcoin’in daha fazla düşmeyeceğini ve çoktan “dibi gördüğünü” söylemişti. Novogratz, şimdiki yorumunda Bitcoin’in biraz daha zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Novogratz’e göre Bitcoin’i artışa geçirecek bir akım yaşanması için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor.

Yine Novogratz’e göre kripto para sektöründe ismini sıkça duyduğumuz ‘kurumsal yatırımcılar’, önümüzdeki yılın ilk ya da ikinci çeyreğinde sektöre giriş yapıyor olacak. Novogratz, verdiği röportajda “önümüzdeki yılın ilk ya da ikinci çeyreğinde kurumsal yatırımcıların giriş yapacağını” ve piyasadaki “fiyatların yeniden artışa geçeceğini” söyledi.

Bugün paylaştığımız bir haberde yatırım firmalarından Fidelity’nin kripto para tabanlı emanet hizmeti sunmaya başlayacağını belirtmiştik. Bu durum hakkında konuşan Novogratz, Fidelity’nin sunacağı bu hizmetin de biraz zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Novogratz, konu hakkında şu tahmini yaptı:

“Muhtemelen ya ocak ayında ya da birinci çeyrek genelinde çalışır vaziyette olacaklar.”

Novogratz her ne kadar Bitcoin’in bu yıl içerisinde 10 bin dolar sınırını aşamayacağını düşünüyor olsa da Novogratz gibi düşünmeyen ve Bitcoin fiyatının artışa geçeceğine inanan uzmanlar da mevcut. Mesela Fundstrat uzmanlarından Tom Lee, Bitcoin fiyatının önümüzdeki yıla kadar 25 bin dolar sınırını göreceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment