Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nükleer Tesiste Kaçak Bitcoin Madenciliği Yapan Kişi Tutuklandı!

Rusya’nın nükleer silah deneme ve araştırmaları yapmak için kullandığı Sarov bölgesinde yer alan nükleer araştırma merkezi çalışanlarından birisi, tesisin süper bilgisayarından Bitcoin madenciliği yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

Meduza isimli yerel haber kaynağına göre 7.000 dolarlık para cezasına çarptırılıp tutuklanan nükleer araştırmacı, uzun bir süredir bunu yapmakla suçlanıyor. Moskova’nın doğusunda kalan Sarov, vatandaşların ulaşımına kapalı olmakla beraber Rusya’nın önde gelen nükleer araştırmalarının da gerçekleştirildiği yer olarak bilinmekte.

17 Eylül tarihinde karara varan mahkeme, çalışanın Bitcoin madenciliği yapmak için bilgisayardaki özel bilgileri riske attığını ve bilgilere yasa dışı erişim sağladığını belirtti.  Tesis oldukça gizlilik gerektiren bir konumda olduğu için konu hakkında daha fazla bilgi paylaşılmadı.

Kripto para madenciliği 2018 yılının sonlarında çöküş yaşasa da, 2019 yılında artan BTC fiyatı ile beraber adeta rekor üzerine rekor kırdı ve hash rate saniyede 100 kentilyonluk işlem gücü ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

BTC hash rate’i geçtiğimiz hafta inanılmaz bir şekilde tek gün içerisinde yüzde 40 düştü gibi gözükse de, uzmanlar aslında bunun bir tür hesaplama hatasından kaynaklanmış olabileceğini belirtti. BTC hash rate’i bundan bir iki gün sonra ise eski haline döndü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment