Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ödeme Hizmeti Sağlayıcısı Aliant, Tüccarlar İçin Ücretsiz Kripto Para Ödeme İşlemi Sunacak

29 Ocak tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre ABD tabanlı ödeme hizmeti sağlayıcısı Aliant Payments, bazı tüccarlar ve satıcılar için ücretsiz kripto para işlemi sağlayacak.

Aliant firmasının firmalar için tasarlanmış kripto para işlem platformu CryptoBucks, 2017 yılının başlarında piyasaya sürülmüştü. Firma tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, platform aracılığıyla ücretsiz kripto para işlemi ”bankamatik ve kredi kartı işlemi için kayıt olan” tüccarlara açıldı. Firma bunun yanı sıra söz konusu dükkan sahiplerinin ABD veya Avrupa içerisinde yer alması gerektiğini ifade etti.

Aliant bunun yanı sıra işlemlerin sıkıntısız bir şekilde yapılabilmesi için halka açık bir yerel banka ile ortaklık imzaladığını ve yapılacak kripto para işlemlerinin federal yasalar ile finansal düzenlemelere uygun olduğunu belirtmekte. Kripto para firmaları ile çalışan bankaların olmazsa olmaz regülasyonları arasında iki temel unsur olan Müşterini Tanı ve Kara Para Aklamayı Önleme protokolleri yer almakta ki Aliant ikisine de sahip olunduğunu ifade ediyor.

Şirket CEO’su Eric Brown, konu hakkında yaptığı açıklamada, böylesine ”kolay, düşük ücretli ve risksiz ödeme hizmeti sonrası,” tüccarların başka bir ödeme yöntemi aramayacaklarını ve gözlerinin arkada kalmayacağını belirtti. Brown bunun yanı sıra şirketin temel hedefinin kripto paraları ”her tüccarın favori ödeme yöntemi haline getirmek” olduğunu da aktardı.

Kripto para tabanlı ödeme seçeneği gerçek anlamda gelişmeye devam ediyor ve geçtiğimiz tarihlerde dünyaca ünlü Western Union da kripto para ödemeleri hizmetini başlatabileceği haberi ile gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment