Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx’ten Büyük Duyuru: Ay Sonunda Bitcoin Opsiyonları Geliyor

Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan OKEx, bu ayın sonunda Bitcoin opsiyonlarını satışa çıkaracak.

OKEx kullanıcıları günümüzde platformda hem spot hem vadeli işlem ticareti yapabiliyorlar. Ancak bu kullanıcılar ay sonundan itibaren artık nakit teslimli opsiyon ticareti de yapabilecekler.

Opsiyonlar Geliyor

OKEx tarafından yapılan açıklamaya göre şirket 27 Aralık tarihinde BTC/USD pariteli opsiyon ticaretini başlatacak.

OKEx CEO’su Jay Hao tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin bu kararı almasındaki en büyük sebeplerden biri özellikle kurumsal yatırımcılardan gelen talep oldu:

Başta kurumsal olmak üzere her gruptan müşterimiz kripto para türevlerine gitgide daha çok talep göstermeye başladı. Özellikle kurumsal yatırımcıların vadeli işlem gibi türev ticaretlerine duydukları talep hızla büyüyor.

OKEx’in açıklamalarına göre borsanın kullanıcıları opsiyon ticaretlerinin başlamasıyla birlikte yalnızca satın alım opsiyonunu değil satım opsiyonunu da kullanabilecekler ki bu, çoğu borsanın sunmadığı bir imkan.

OKEx’te opsiyon ticareti yapmak isteyen yatırımcıların öncelikle bir müşterini tanı (KYC) sürecinden geçmeleri gerekecek. Şirketin duyurusuna göre yatırımcıların ayrıca opsiyon ticareti hakkında bilgi sahibi olduklarını da bir test aracılığıyla kanıtlamaları gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment