Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx’te Bitcoin Opsiyon Ticareti Başladı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan OKEx, Bitcoin için hazırladığı opsiyon işlemlerini başlattı.

Ticaret Başladı

OKEx, Bitcoin opsiyonlarının duyurusunu bundan birkaç hafta önce yapmış, bu işlemlerin Ocak 2020’de hazır olacağını açıklamıştı. Şirket bu sözünde durdu ve bugün itibarıyla opsiyon işlemlerini başlattı.

Bitcoin yatırımcıları OKEx’teki bu işlemler sayesinde hangi fiyattan Bitcoin almak veya satmak istediklerine karar verebilecek, buna göre bir opsiyon alabilecekler. Yatırımcılar bu sayede Bitcoin’in gelecekteki hareketliliklerinden para kazanabilecekler. OKEx’in yöneticilerinden Lennix Lai bu işlemler hakkında şunları söylemişti:

Yatırımcılar bu opsiyonlar sayesinde kripto para piyasasındaki hareketliliği takip edebiliyor, piyasanın gidişatından fayda sağlayabiliyorlar.

OKEx’in açıklamalarına göre bu opsiyon sözleşmelerinin süreleri cuma günleri TSİ 11:00’da dolacak ve sözleşmelerin teslimatı günlük olarak Bitcoin aracılığıyla yapılacak. OKEx’te opsiyon ticareti yapmak isteyen yatırımcıların kapsamlı bir KYC (müşterini-tanı) sürecini tamamlamaları ve opsiyon ticaretine hakim olduklarını kanıtlamaları gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment