Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

On Milyonlarca Euroluk Vurgun Yapan Kripto Para Dolandırıcıları Yakalandı

Avrupa Birliği Ceza Yargılaması İş Birliği Kurumu (Eurojust), on milyonlarca euroluk kripto para dolandırıcılığı yapan bir suç şebekesini çökertti.

Eurojust tarafından paylaşılan bilgilere göre kripto para sahiplerini dolandıran bu şebeke Bulgaristan’da, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nde ve Sırbistan’da faaliyet gösteriyordu.

Bugün yapılan açıklamalara göre operasyon sırasında dört çağrı merkezi ve 18 diğer adrese baskın yapıldı. Baskınlar sırasında 14’ü Sırbistan’da, 1’i Almanya’da olmak üzere 14 kişi tutuklandı.

Eurojust tarafından yapılan açıklamaya göre çağrı merkezleri üzerinden faaliyet gösteren şebeke, Almanya, Avustralya, Avusturya, İsviçre ve Kanada’da birçok kişiyi dolandırdı.

“Operason boyunca 250 kişiyle görüşüldü ve 150’den fazla bilgisayar, çeşitli elektronik aletler ve veri yedekleri, üç araba, iki lüks daire, 1 milyon dolar değerinde kripto para ve 50 bin euroluk nakit para ele geçirildi.”

Suç şebekesi, bulduğu potansiyel yatırımcıları telefonla arıyor, bu insanları önce küçük miktarlarda yatırım yapmaya ikna ediyordu. Yatırımcılar ilk başta bu yatırımdan para kazanıyordu. Şebeke, bu insanları daha sonra daha fazla yatırım yapmaya ikna ederek dolandırıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!