Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Bitcoin Alım Satım Platformu LocalBitcoins Hackerların Hedefi Oldu!

Eşler arası tezgah üstü (OTC) Bitcoin alım satım platformu olarak bilinen LocalBitcoins’in kullanıcıları, yemleme  (phishing) olarak bilinen ve kullanıcının şifresini veya buna benzer bilgilerini ele geçirmeyi amaçlayan saldırının ve siber suçluların hedefi oldu.

LocalBitcoins kullanıcılarının aktardığı bilgilere göre, sitenin forum kısmına giren kullanıcılar direkt olarak bir phishing sitesine yönlendirilmekte ve bu site de kullanıcıların iki adımlı kimlik doğrulama şifrelerini isteyip, elde edilen şifreleri siber suçluları iletmekte. Sonuç olarak siber suçlular da kurbanların cüzdanlarını boşaltmakta.

Sosyal medya platformu Reddit kullanıcılarından u/bitcoinbabea’nin açtığı gönderiye göre, LocalBitcoins sitesine saldırganlar tarafından erişim sağlandı ve sitenin forum adresi yerine buna oldukça benzeyen sahte LocalBitcoins adresine yönlendirme yapıldı. Olay açığa çıktıktan sonra geçici olarak devre dışı bırakılan LocalBitcoins platformunun forum sayfası, Twitter üzerinden de paylaşılmaya başlandı.


Bunun yanı sıra dolandırıcılara ait olduğu cüzdan adresine 28.000 doların üzerinde BTC aktarıldığı ve bunun sadece 5 kurbandan geldiği belirtiliyor. 2019 yılının ilk kripto para borsası hacklenmesi olarak gündeme gelen Cryptopia olayının etkisi henüz geçmeden böyle bir güvenlik sıkıntısının ortaya çıkması, yeni yılın 2018 yılı ile benzer bir başlangıç yaptığının göstergesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment