Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Bitcoin Şirketi, Rakibine Ait Fonu Tamamen Devralacak

Önde gelen kripto para şirketlerinden Bitwise, Osprey’nin fonundaki varlıkları tamamen almaya hazırlanıyor.

Osprey Bitcoin Trust (OBTC) sponsoru Osprey Funds, Bitwise Bitcoin ETF (BITB) ve Bitwise Asset Management ile bir anlaşma yaparak, BITB’nin OBTC fonunun tüm varlıklarını devralacağını duyurdu. İşlemin bu yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Osprey Funds, Mart 2024’te stratejik bir karar alarak bir Bitcoin ETF’si olası bir satış veya birleşme anlaşması yapmayı planladığını açıkladı. Osprey, satış veya birleşmeyi 1 Eylül 2024’e kadar tamamlayamaması durumunda OBTC’yi tasfiye etmek zorunda kalacaktı.

Yatırımcı tarafından bir değişiklik olmayacak

Osprey Funds tarafından bu hafta yapılan açıklamada, “Bu işlem kapsamında, OBTC hissedarları, OBTC’nin tasfiye dağıtımının bir parçası olarak BITB hisselerini alacaklar. Mevcut BITB sahipleri için hisselerinde veya BITB’nin işleyişinde herhangi bir değişiklik olmayacak” ifadelerini kullandı.

BITB’nin OBTC’yi devralmasından önce Bitwise, Londra merkezli kripto para borsa yatırım ürünleri ihraç eden ETC Group’u 19 Ağustos’ta satın aldığını açıkladı.

BITB, bu haftanın başında 55,95 milyon dolar değerinde günlük işlem hacmi elde etti. Bitwise’ın fonu, toplam spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) pazarının yüzde 4,69’unu temsil ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!