Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OneCoin Kurucusunun Kardeşi 90 Yıl Hapis Cezası Alabilir

ABD’deki Adalet Bakanlığı, OneCoin’in kurucusu Ruja Ignatov’un kardeşi olan Konstantin Ignatov ile anlaşmaya vardı.

Kendisi hakkında çıkan iddiaları doğrulayan ve suçlamaları kabul eden Konstantin Ignatov, 90 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Konstantin Tutuklandı

Bulgaristan merkezli bir kripto para projesi olan OneCoin şu ana dek toplamda 4 milyar dolar değerinde yatırım topladı. Bazı devletler OneCoin’i bir saadet zinciri olmakla suçlasalar da OneCoin yöneticileri bu iddiaları reddetmeye devam ediyorlar.

OneCoin’in kurucusu Ruja Ignatov’un kardeşi Konstantin Ignatov, Mart 2019’ta Los Angeles’ta tutuklanmıştı. BBC tarafından yapılan habere göre Konstantin Ignatov aradan geçen birkaç ay sonrasında kendisine yöneltilen para aklama suçlamalarını kabul etti ve Adalet Bakanlığı ile masaya oturdu.

Ignatov yaptığı bu anlaşma sayesinde kendisine OneCoin ile ilgili fazladan bir suçlama yöneltilmeyeceğini garanti altına almış oldu. Ancak BBC’ye göre Konstantin Ignatov mevcut suçlamalarla bile 90 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

BBC tarafından aktarılan bilgilere göre Ignatov, alacağı cezaya bağlı olarak tanık koruma programı dahilinde ABD’ye gönderilebilir..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment