Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OpenAI CEO’sunun Altcoin’i Çılgın Yükseliyor: Artışın Arkasında Ne Var?

OpenAI CEO’su olan Sam Altman tarafından Worldcoin (WLD) bir haftada neredeyse 3 kat yükselince, gözler sebebine çevrildi.

Piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana tartışmaların merkezinde yer alan WLD, son 1 haftada dudak uçuklatan yükselişlere ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz hafta pazartesi gününe 2,5 dolardan açılış yapan proje %200’den fazla yükselişle bugün 7,9 dolara kadar tırmandı.

On-chain analiz platformu Lookonchain, yükselişin arkasında belli başlı parametrelerin yer aldığına işaret etti. Bunların başında WLD’nin düşük miktarlı dolaşımdaki arzını işaret eden platform, toplam 10 milyar adetlik arzın sadece 130 milyonunun halihazırda piyasada olduğunu vurguladı.

Öte yandan WLD’nin token ekonomisinin de sağlıklı yapısına dikkat çekilirken Worldcoin topluluğunun toplam arzın %75’ine ve geliştirici ekibinde %9’una sahip olduğuna yer verildi. Bu durum, projeye kendi içerisinde organik bir büyüme yapısı ve arz kıtlığı kazandırdı.

Bununla birlikte WLD’nin toplam arzının %91,5’inin en büyük 10 balinasının elinde olduğuna yer verildi. Bu durum arzdaki kıtlığı tetiklerken balina alımları da fiyattaki yükselişe ivme kazandırdı.

Verilere göre sadece geçtiğimiz hafta 3 farklı balina, Binance ve OKX aracılığıyla 21 milyon dolar değerinde 2,8 milyon WLD’yi özel cüzdanlarına çekti. Balinaların bu hamlesi, alım yönlü iştahın bariz bir göstergesi olarak yorumlandı.

WLD’nin ayrıca 3 farklı finansman turu aracılığıyla 240 milyon dolar yatırım toplaması da projeye olan güvenin bir temsili oldu. Yatırım yapan şirketler arasında piyasanın önemli aktörleri Blockchain Capital, Andreessen Horowitz(a16z), Bain Capital Crypto, Coinbase Ventures, Digital Currency Group gibi isimler yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!