Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OpenAI CEO’sunun Kripto Para Projesi 3 Ülkede Hizmeti Durdurdu!

OpenAI CEO’su Sam Altman’a ait Worldcoin (WLD) projesinin iris tarama sistemi 3 ülkede durduruldu.

Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri tartışmaların merkezinde yer alan Worldcoin’in dijital kimlik oluşturmak için iris taraması yapan Orb cihazı Hindistan, Fransa ve Brezilya’da askıya alındı.

Moneycontrol tarafından 21 Aralık’ta yayınlanan bir raporda, Hindistan’daki faaliyetlerin bundan 2-3 ay önce sessizce durdurulduğuna yer verildi. İnsanların irislerinin fotoğraflarının çekilmesini sağlayan bu sistem gerek merkeziyetsizlik gerekse güvenlik açısından birçok eleştiri almıştı.

Şirket, 2023’ün başlarında Orb’u Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya’daki ülkelerde hizmete koymuş ve bedavadan WLD kazanmak isteyen birçok insan tarafından yüksek talep görmüştü. Worldcoin geliştiricisi Tools For Humanity, TechCrunch’a yaptığı açıklamada, hizmeti bu yıl “sınırlı süreli erişim” için birçok pazara genişlettiklerini söyledi.

Projeye gelen tepkilerin üzerine ağustos ayında harekete geçen Kenya hükümeti, Orb sistemini askıya aldığını duyurmuştu. Worldcoin’in temel mekanizmalarından biri olan Orb’nin önümüzdeki süreçte daha sert düzenleyici engellerle karşılaşabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3 yükseliş sergileyen WLD, yazım esnasında 3,76 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!