Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opera Tarayıcısının Yeni Versiyonu Yayınlandı: Kripto Para Cüzdanı Var

Opera, tarayıcısının “Web 3 uyumlu” yeni versiyonunu yayınladı. Opera’nın yayınladığı duyuruya göre tarayıcının yeni versiyonunda artık bir kripto para cüzdanı da bulunuyor.

Opera’dan Yeni Android Tarayıcı

Opera bir süredir Android kullanıcılarına özel bir tarayıcı geliştiriyor. Opera, bu tarayıcının beta sürümünde Ethereum’un kendi tokenını ve diğer ERC-20 uyumlu tokenları destekliyordu.

Opera’nın bu uygulaması ayrıca CryptoKitties benzeri ERC-721 standardındaki uygulamaları da destekliyor. Opera Crypto’nun ürün yöneticisi Charles Hamel, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Şu ana dek online ortamda kripto para kullanmak veya Web 3’e erişmek için özel uygulamalardan veya uzantılardan faydalanmak gerekiyordu ve bu da işleri zorlaştırıyordu. Bizim yeni tarayıcımız ise bu sorunu ortadan kaldırıyor.”

Konu hakkında CoinDesk’e bir röportaj veren Hamel, kullanıma sunulan bu ürünün aslında beta sürümünden pek de farklı olmadığını söylüyor. Uygulamanın şu anki sürümündeki en büyük değişiklikler kullanıcı arayüzünde görülüyor.

Opera, beta sürümü boyunca kullanıcılarla iletişimi sürdürdü ve kullanıcılardan oldukça önemli dönütler aldı. Opera, aldığı bu dönütler doğrultusunda tarayıcının yeni versiyonunu daha pratik bir hale getirme kararı aldı.

Opera, insanların kolaylıkla kullanabileceği bir tarayıcı oluşturabilmek için uygulamada kullanılan dili çok daha basit bir hale indirgedi.

Opera yukarıda da belirttiğimiz üzere Ethereum tabanlı tokenları destekliyor. Şirketin onlarca farklı ağ içerisinden Ethereum’u seçmesinin nedeni ise şu:

“Ethereum bünyesinde çok fazla merkezsiz uygulama (dApp) geliştiricisi var ve Ethereum ağındaki dApp akımı sürüyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment