Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opera’nın “Kripto Tarayıcısı” Artık iOS Cihazlarda Bulunuyor

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından biri olan Opera, iPhone ve iPad cihazları için kripto cüzdanlı Web3 tarayıcısının beta sürümünü yayınladı.

15 Nisan tarihinde resmi blog sayfasından açıklama yapan Opera, Andorid kullanıcılarının son birkaç aydır kullanabildiği kripto tarayıcısının artık Apple cihazlarda da bulunacağını belirtti.

Opera, web3 odaklı kripto tarayıcısının; merkeziyetsiz uygulamalar (dApp), oyunlar ve metaverse platformlarında yapılan işlemleri kolaylaştırmak amacıyla üretildiğini belirtti. Ayrıca kullanıcılar bu cüzdan sayesinde, itibari para ile kripto para alabilecek-satabilecek, swap işlemleri yapabilecek ve NFT pazar yerinden ürün alabilecek.

Opera, “Kripto Tarayıcı” projesi kapsamında, multichain (çoklu zincir) uyumluluğunu hedeflediğini açıklamıştı ve bu girişimin bir parçası olarak Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Polygon (MATIC), StarkEx, Ronin (RON), Celo, Nervos DAO ve IXO dahil olmak üzere 8 blockchain’i desteklediğini söylemişti.

 

Opera, kripto tarayıcısının iPhone ve iPad cihazlarının performanslarını etkileyebilecek “kripto korsanlığı”nı engelleyen bir koruma sürümüyle birlikte geldiğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!