Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Orta Doğu Ülkesinden Bitcoin Madenciliğine 1,1 Milyar Dolarlık Yatırım

Umman hükümeti, Bitcoin (BTC) madencilik operasyonlarına yaklaşık 1,1 milyar dolar değerinde yatırım yapacağını açıkladı.

Forbes’in yayınladığı bir habere göre Umman Kamu Hizmetleri Düzenleme Kurumu Şeyh Mansour Ali Al Hinai, hükümetin ülkedeki Bitcoin ve kripto para madenciliği faaliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında 1,1 milyar dolarlık yatırım yapacağını aktardı.

Verilen bilgilere göre Umman’ın kripto para madenciliği alanındaki vizyonunda ülkenin yerli kripto para girişimi Exahertz International’ın büyük bir rolü oldu. Umman hükümeti Exahertz’in 11 megavatlık (MW) pilot madencilik tesisinin 1,1 milyar dolarlık bir bütçeyle 800 MW kapasiteye ulaştırılmasını hedefledi. Farklı kaynaklardan alınan bilgilere göre Exahertz’in ekim ayına kadar 15.000 ek madencilik cihazı alımı için 370 milyon dolarlık bir tahsisatı onaylandı.

Exahertz CEO’su Jad Fredrick Kharma verdiği bir röportajda, projelerinin hedeflere uygun donanımlar, hiper ölçekli yetenekler ve akıllı enerji tüketimini bir araya getirerek geleneksel madencilik veri merkezlerinin sınırlarını aştığını söyledi.

Umman Ulaştırma, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Said Hamoud al-Maawali, bu hamleleri ülkedeki dijital ekonominin büyümesini hızlandırmaya yardımcı olmak konusunda önemli kilometre taşları olarak nitelendirdi.

Diğer bir iş birliği ise Muscat merkezli Green Data City ve Abu Dhabi merkezli Phoenix Group arasında yapıldı. İkilinin ortaklıkla birlikte 300 milyon dolar değerinde bir 150 MW’lık bir madencilik tesisi kurmayı amaçladığı ifade edildi. Bu tesisin gelecek yıl faaliyete geçmesinin planlandığı belirtildi. Green Data City’nin ülkedeki ilk lisanslı madencilik kuruluşu olduğunun altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!