Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OTC Kripto Para Platformları, Ayının Pençesinden Kaçabildi Mi?

Bitcoin ve genel olarak bütün kripto para piyasası geçtiğimiz yıl boyunca ciddi bir değişime gitti ve kripto para birimlerinin toplam piyasa hacmi yüz milyarlarca dolarlık bir kayıp yaşadı. Yaşanan bu düşüş ve ayı piyasası sektörü ciddi bir şekilde etkiledi ve olay artık ”en iyinin hayatta kalmasına” dönüştü.

Birçok kripto para borsası sert bir hacim düşüşü yaşadı ve bazıları küçülmeye bile gitti. Ancak tezgah üstü alım satım platformu (OTC) olarak bilinen kurumların, şuana kadar piyasa şartlarından nasıl etkilendiği bilinmezliğini korumaktaydı. Özellikle büyük çaplı kurumsal yatırımcılar tarafından tercih edilen eşler arası platformlar, sahip olduğu hacim ve günlük alışverişi sayesinde kripto para dünyasının önemli bir bölümünü yansıtmakta.

The Block kaynağının aktardığına göre ise kripto para borsalarında görülen olay OTC platformlarında da görülmekte. Düşük fiyatlar birçok hedge fonunun kapanmasına neden oldu ve bu durum direkt olarak OTC kripto para platformlarına da etkiledi.

Algoritmaya dayalı alım satım platformu Fingenom’Un yöneticisi Alon Karniel tarafından yapılan açıklamaya göre, hedge fonlarının kapanması ile OTC platformlarının eleman işten çıkarmaları ile direkt bir bağlantı var ve bunun temel sebebi hedge fonlarının alım satım işlemlerini kripto para borsaları ile değil, OTC platformları ile gerçekleştirmesi.

TABB Group tarafından yayınlanan verilere ve Eric Wall’ın analizlerine göre, günlük olarak tezgah üstü platformlarda 1.5 M adet Bitcoin alım satımı yapılmakta ve bu durum OTC’lerin aslında ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu kanıtlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment