Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Otomobil Devi Toyota Bu Altcoin Projesine Sponsor Oldu: Ortak Etkinlik Geliyor!

Polkadot (DOT) ekosistemine gelen ilk parachain’lerden biri olan Astar Network’ün (ASTR) hackathon sponsoru otomobil devi Toyota oldu.

Toyota, Astar Network özelinde gerçekleşecek bir Web3 hackathon’una sponsor olacağını açıkladı. Hackathon’un ana teması merkeziyetsiz otonom organizasyonlar (DAO) olacak ve Toyota çalışanlarının verimli iş kararları alması için şirket içi yenilikçi sistem tasarımları üretilecek. Hackathon, belli bir ortak fikre sahip geliştiricilerin belirli bir süre içerisinde, takım çalışması halinde inovatif fikirlerini kodlara dökme halidir.

Astar Network’ün kurucusu Sota Watanabe yaptığı açıklamada, etkinlik sırasında Toyota’nın çalışanları ve şirket içi faaliyetleri için yapıcı bir DAO sistemi geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Eğer geliştirme süreçlerinden istenildiği gibi bir sonuç çıkarsa Toyota çalışanlarının Astar Network ile günlük olarak etkileşime girmesi planlanıyor.

Watanabe, Toyota’nın girişime dahil olmasının önemini vurgularken bu sponsorluk anlaşmasının Toyota’nın iş verimini artırmak için Web3‘e yönelmesi olarak tanımladı. Özellikle son dönemlerde kitlesel yönetişim için sıklıkla tercih edilen DAO’lar topluluk tarafından yönetilen ve merkezi bir otoriteye sahip olmayan oluşumlar olarak faaliyet gösteriyor.

Öte yandan bir süredir blokzinciri teknolojisini şirket için operasyonlarını iyileştirme vizyonunun bir parçası olarak araştıran Toyata, 2020 yılında birkaç yan kuruluştan oluşan bir grup aracılığıyla otomobil endüstrisi için blokzinciri uygulamalarını araştırdığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!