Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overstock CEO’su: ”Bitcoin, Mali Sistemin Çöküşünden Sonraki Çözümdür”

Overstock CEO’su Patrick Byrne, bir dünya para birimi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen lider kripto para birimi Bitcoin ve gelecekteki olasılıklar hakkında konuştu.

CEO, YouTube üzerinden Noami Brockwell ile yaptığı röportajda, insanların ülkelerindeki mali krizler sonrası Bitcoin’e dönüş yaptığını ve bunların en popüler örneklerinden ikisinin Venezuela ile Suriye olduğunu vurguladı.

Böyle zamanların insanların tam olarak kripto para birimlerine giriş yapmasını sağlayan fırsatlar yarattığına değinen CEO, hükümetlerin Bitcoin’i olağan bir ”ponzi sahtekarlığı” olarak nitelendirmesinin temel sebebinin bu olduğuna değindi. Bunun yerine ABD Merkez Bankası tarafından insanlara sunulan ABD dolarının gerçek sanıldığını, ancak aslında insanların sahte para kullandıklarını ve kripto paraların gerçek para olduğunu vurguladı.

Küresel finans sisteminin de piyasaya sürülen dolarlar yüzünden ABD’nin çek defteri haline geldiğini savunan CEO, yasalara göre abartılı miktarda dolar üretmenin  aslında sahte para üretmekle aynı olduğunu vurguladı. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine karşı ABD’nin dolarını kıyaslayan ve ele alan Byrne, eğer kripto paralar gerçek değilse, dolarların da gerçek olmadığını belirtti.

”Şu an bir bakıma dolarların da gerçek olmadığını söyleyebiliriz. Bir özel şirketin, özel kurumun böyle bir hakka sahip olma gibi şansı yok. Ben de ABD hükümetinde sahte para üretiyor olmak isterdim ve onların bana gerçek dolarlar ile ödeme yapmaya zorlanmasını dilerdim.”

Byrne Federal Rezerv’e sahip olan özel bir kurumun olduğunu ancak kimsenin bunları bilmediğini de aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment