Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overstock’un Merakla Beklenen tZERO Platformu, Sonunda Kullanıma Girdi!

E ticaret devi Overstock.com’un kripto para iştiraki tZERO, yapılan basın açıklaması ile birlikte artık kullanıma girdiğini kamu oyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre, yatırımcılar hisse senedi tokenlerini Dinosaur Financial Group aracılığı ile alıp satabilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan tZERO CEO’su Saum Noursalehi, kullanıma girdikleri için son derece mutlu ve gururlu olduklarını dile getirirken, sözlerine şöyle devam etti:

”Hisse senedi tokenleri, bazı şeylerin eksikliğini yaşıyordu. Biz de bu noktada devreye girerek bir şeyler yapmak istedik. Hem erişimi kolaylaştırmak, hem bunu demokratize etmek ve hem de şeffaf ve kaliteli bir şekilde bu işi yapmak; bizim ana amaçlarımız. Bunları başarırsak, hisse senedi tokenlerine olan bakışın değişeceğini düşünüyorum.”

Nisan 2018’de platformun prototipini açan tZERO, o dönem için ciddi dikkat çekmişti. Nisan ayında konuşan Overstock CEO’su Patrick Byrne ise, yaptıkları prototip modelin, tZERO’nun yapmak istedikleri konusunda kendilerine fikir vereceğini ifade etmişti.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında; ICO’ların durumu çok da iç açıcı değilken bir STO modeli fonlama türünü hayata geçiren firma; o dönem yaklaşık bin yatırımcıdan toplamda 134 milyon dolarlık bir kaynak toplamayı başarmıştı. Dijital ürünlerin alınıp satılabilmesi için kripto para entregasyon platformunun gerektiğini ifade eden firma, bunula ilgili de yaptığı bir başvuru ile; bu entegrasyon sisteminin patentini alarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment