Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oyun Devi Ubisoft’tan Blockchain Grubu Hamlesi!

Dünya devi oyun firmalarından birisi olan Ubisoft, blockchain alanı ile ilgili yeni bir adım daha attı. Tom Clancy’s Rainbow Six, Watch Dogs, For Honor, Far Cry, Assassin’s Creed gibi oyunlarla tanınan firma, yeni oluşturulan Blockchain Oyun Birliği Konsorsiyumunu kurucu üyelerinden birisi oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü Lyon, Fransa içerisinde yapılan Blockchain Oyun Zirvesinde yapılan duyuruda belirtilene göre grup, video oyunlarına blockchain teknolojisi entegrasyonunda belirli standartlar ve yöntemler geliştirmek istiyor.

İçerisinde Ethereum’un kurucu ortaklarından Joseph Lubin‘in kurduğu blockchain yazılım startup firması ConsenSys‘nin de bulunduğu konsorsiyum, Enjin, Fig, Alto, Ultra, Gimli ve EverdreamSoft gibi firmaları da barındırmakta.

Ultra CEO’su Nicolas Gilot, MCV kaynağına verdiği bir demeçte grubun video oyunlarında kullanılan genel blockchain standartlarını bir üst seviyeye getirmek istediğini vurguladı:

”Blockchain Oyun Birliği, bu işte menfaat sahibi olan kişilerin elde ettikleri faydayı arttırmak için, daha çok iş birliği  ve şeffaflık barındıran bir blockchain oyun ekosistemi yaratmak ve bu sayede yeniliği ilerletirken, ekonomik faydayı da gözetmeyi hedeflemekte. ”

Dünyanın en büyük oyun üreticilerinden olan Ubisoft, geçtiğimiz aylar içerisinde blockchain teknolojisi ile ilgilenmeye çoktan başlamıştı bile. Firma Şubat ayında yaptığı bir duyuruda blockchain teknolojisini kendi Stratejik Yenilik Laboratuvarına nasıl entegre edebileceğini araştırmakta olduğunu vurguladı.

Bundan çok daha yakın tarihte firma Hashcraft isimli Minecraft benzeri bir oyun yayınlamış ve oyun içerisinde oyuncuların halka açık bir blockchain üzerindeki özel görevleri ve zorlukları tamamlamasına olanak sağlamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment