Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Özbekistan, STO’lar ile İlgili Yasal Düzenlemeler Yapmak İstiyor

Son dönemde yaptığı ve yapmaya çalıştığı hamleler ile kripto para dostu bir ülke imajı yaratmak isteyen Özbekistan, bu uğurda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

32.5 milyon kişilik bir nüfusa sahip olan ülke, kripto para dostu olabilmek ve şirketleri kendisine çekebilmek için ciddi bir çaba sarf ediyor. Geride bıraktığımız yılın Eylül ayında kripto para borsaları ile ilgili çeşitli düzenlemeler yapan Özbekistan, aynı zamanda Blockchain ve yapay zeka girişimlerine de ciddi bir kaynak ayırmış durumda.

Yapılan bu hamlelerin ardından, şimdilerde ise Özbek heyeti Security Token Offerings (STO) süreçlerini mercek altına aldı. Yerel basınad çıkan haberlere göre, Özbekistan hükümeti, yapacağı hamleler ile STO şirketlerini ülkeye çekmek istiyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Digital Trust Bobir Akilkhanov, STO’ların önemli bir nokta olduğuna değinirken şunları söyledi:

”Piyasayı oluşturmak ve onun işleyişini sağlama alabilmek için STO’lar ile ilgili çalışmamız gerekiyor. Acele etmek istemiyoruz.”

Özbekistan’ın neden ICO yerine STO modelini tercih ettiği sorusuna ise, Akilkhanov, şöyle yanıt verdi:

”ICO modeli genelde yatırımcıların ilgisini çekmek için bir çeşit ‘hype’ yaratan bir model. Ürünlerin gerçek bir eşleniği ya da karşılığı yok. STO ise öyle değil ve daha yasal bir yatırım aracı olarak görülüyor. Yani elinizde bir ürün var ve bu tokenize etmek istiyorsanız, STO sizin için çok daha efektif bir yol olabilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment