Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Özbekistan’ın Başkenti Taşkent, Blockchain ile Telif Haklarını Koruma Altına Alacak

Rus kripto para girişimi IPChain, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te telif hakkı ile ilgili bir Blockchain kullanımı üzerinde çalışmalar yapacak. Rus basınında çıkan haberlere göre, IPChain’in başkanı Andrey Krichevsky Taşkent’in inovasyondan sorumlu yöneticisi Jasur Zakhidov ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İki tarafın da bu görüşme sonucunda, sistemin implante edilmesi konusunda anlaşmaya vardığı ifade edilirken, telif hakkı özelinde, Blockchain teknolojisinden ciddi bir fayda bekleniyor.

Bu üzerinde anlaşılan yeni Blockchain sisteminin, imaj hakları ve patent kayıtları gibi alanlarda etkili olması beklenirken, Zakhidov yaptığı açıklamada Blockchain’in telif hakkı konusunda oldukça önemli bir teknoloji olabileceğini ifade etti.

Zakhidov, şunları söyledi:

”Blockchain teknolojisi, telif hakkı konusunda oldukça büyük katkılar sağlayabilir. Biz de bu partnerlik anlaşması ile birlikte, Özbekistan’da bu süreci hayata geçireceğimiz için oldukça mutluyuz. Bir başkent olarak, bizim sanatçılarımıza sahip çıkmamız ve onların emeklerinin karşılığı olan parayı almalarını sağlamamız gerekiyor.”

IPChain’den konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada ise, bugünden itibaren şirketin Özbekistan’daki patent kayıtlarını dijital ortama taşıyacağı ifade edildi. Bilindiği üzere, bundan yaklaşık 6 ay önce, IPChain firması buna benzer bir ortaklık anlaşmasını Kazakistan ile yapmıştı. IPChain başkanının konuyla ilgili açıklamalarına göre, şirket şu anda Ermenistan ile de benzer bir sistem üzerinde görüşmeler gerçekleştiriyor.

Son dönemde Başkan Shavkat Mirziyoyev’in de katkılarıyla, Özbekistan’da ciddi bir dijitalleşme ve Blockchain atağı görebilmek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment