Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Özgür Demirtaş, Kriptoda “Son Vagona” Binenleri Uyardı

Ekonomist Özgür Demirtaş, kripto para piyasasında 2018 yılına benzer şekilde bir çöküş olacağını dile getirerek yatırımcıları uyardı. Demirtaş, çok büyük çöküşleri kaldıramayacak olanların piyasaya girmemesi gerektiğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş, kripto para piyasasında yine bir çöküş olacağını ifade ederek “Son vagona binenlerin canı çok yanacak. Kısa vadeli girer çıkarım diyen üzülecek.” dedi. Ekonomiste göre, çöküşün ne zaman olacağı hakkında pek bir veri bulunmuyor.

“Kripto paralar her zaman bu şekilde yükselmez.” diyen ekonomist, önemli çöküşlerin olduğunu ve yine olacağını vurguluyor. Bu nedenle, geç yatırım yapanların bu çöküşlerden kötü etkilenebileceğini söylüyor.

2018 yılında kripto paraların toplam piyasa değeri 850 milyar dolar seviyesine çıkmıştı. Görülen bu yükselişin ardından çöküş meydana geldi ve Bitcoin dahil birçok kripto para ciddi oranda fiyat düşüşü gördü. 2020 Aralık’tan beri ise kripto paralar tekrar yükseliş ivmesi kazandı ve yeni rekorlara imza attı.

Kripto paraların toplam piyasa değeri, 2.3 trilyon doları aştı.

“Kripto paralar iyi ki var”

Özgür Demirtaş, blockchain teknolojisinin devrim niteliğinde olduğunu söyleyerek Bitcoin ve diğer güçlü projelerin ihtiyaç sonucu ortaya çıktıklarını belirtiyor. Diğer taraftan, kripto paralardaki volatiliteye değinerek bunu herkesin kaldıramayabileceğini ekliyor.

“Kendinizi koruyun” diyen ekonomist, yatırımcıların kendi araştırmalarını yapması ve sadece kendi öğrendiklerine inanmaları gerektiğini belirtti.

Demirtaş, kripto para piyasasındaki bazı güçlü projelerin kalmasını ve bu projelerin hem para mekanizmasını hem de dünyayı değiştirmesini umuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!