Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pantera Capital 71 Milyon Dolarlık Yeni Yatırım Fonu ile Yatırımlarına Çoktan Başladı

Blockchain teknolojisine yatırımlar yapan bir şirket olan Pantera Capital, kamuya açık belgelere göre daha önce işlenmiş 71 milyon dolarlık yeni bir kripto fonu başlattığını duyurdu.

Şirket tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Çarşamba günü sunulan dosyalar, Venture Fund III olarak adlandırılan yeni yatırım planının 31 Temmuz’da ilk teklifine başladığını ve 90 yatırımcıdan 71,44 milyon dolar elde ettiğini gösteriyor.

Perşembe günü yapılan bir açıklamada şirketin toplam 175 milyon dolarlık bir hedefe ulaştığı belirtiliyor. Ancak bu aşamada Pantera’nın fon için ne kadar talepte bulunacağı hala netlik kazanmış değil.

Firma daha önceki yıllarda da yatırım fonu başlatmıştı. Örneğin 2016 yılında Venture Fund II için 13 milyon dolar ve 2017 yılında ICO Fonu için 25 milyon dolar elde etmişti.

Pantera ayrıca Çarşamba günü bir blog yazısında Venture Fund III’ün ilk blockchain yatırımını yaptığını yazdı. Bu ilk yatırım Bakkt isimli New York Menkul Kıymetler Borsası’nın ana şirketi olan ICE tarafından başlatılan bir kripto para ticaret platformuna yapıldı.

Rapor edildiği üzere yatırım şirketi son beş yıl içerisinde çeşitli kripto para birimi projelerindeki paylarından %10’luk bir getiri sağladı. Pantera ayrıca Bitstamp, Korbit ve Shapeshift gibi kripto para borsalarına yatırım yaparken aynı zamanda Circle ve Ripple gibi girişimlere de yatırım yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment