Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paraguay Devlet Başkanı, Kripto Para Tasarısını Vetoladı

Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez, kripto para işlemlerini regüle etmek için sunulan yasa tasarısını vetoladı.

Paraguay Senatosu tarafından temmuz ayında onaylanan yasa tasarısının kripto para madenciliğine ve alım-satımına bazı düzenlemeler getirmesi planlanıyordu.

Tasarıda öngörülen değişiklikler arasında ülkede madencilik faaliyetleri için ne kadar enerji tedarik edileceğini belirleme yetkisini Ulusal Elektrik İdaresi’ne (ANDE); madencilerin kendi ürettikleri kripto paraları ne şekilde kullandığını denetleme yetkisini ise Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu’na vermek bulunuyor.

Ulusal Elektrik İdaresi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Paraguay’ın merkez bankası ise onaylanmasının ardından tasarıya itiraz etti. Merkez bankası, konuyla ilgili itirazında, “kripto paraların herhangi bir parasal otorite tarafından desteklenmediğini ve bu sebeple bunların muhafazasının denetim altında olmadığını” vurguladı.

Kripto para tasarısı, Devlet Başkanı’nın vetosunun ardından şimdi yeniden kongreye gönderilecek. Tasarı, burada gerekli değişikliklerin ve onayların alınması halinde tekrar gündeme gelip, yürürlüğe girebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!