Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paris Hilton Dev Şirket a16z ile Birlikte Bu Blockchain Projesine Yatırım Yaptı!

Blockchain tabanlı Story Protocol, aralarında Andreessen Horowitz (a16z) ve Paris Hilton’un da bulunduğu yatırımcılardan 54 milyon dolar değerinde finansman topladı.

Yapay zeka yardımıyla içerik değiştirilmesinin önüne geçmeyi ve orijinal içerikleri saklamayı amaçlayan Story Protocol 6 Eylül tarihinde yayınladığı bir basın açıklamasında, fikri mülkiyet protokollerini yatırım firması Andreessen Horowitz’in (a16z) liderlik ettiği bir finansman turunda 54 milyon dolar değerinde yatırımla başlatıldığını bildirdi.

Protokolün yatırım turunda Güney Kore merkezli kripto yatırım şirketi olan Hashed, ortak lider yatırımcı olarak yer aldı. Finansman turuna katılan diğer yatırımcılar arasında Edeavor, Samsung Next, Paris Hilton’ın 11:11 Media isimli şirketi, Güney Koreli ünlü pop grubu BTS’den Si-hyuk Bang gibi her alandan pek çok aktör bulunuyor. Ayrıca Andreessen Horowitz’in şirketten hisse de aldığı ve eğer protokol bir token çıkarırsa satın alma hakkı kazandığı da belirtildi.

Story Protocol konu hakkında yaptığı açıklamada, internet çağı için optimize edilmiş yeni bir fikri mülkiyet protokolü oluşturduklarını ve fikri mülkiyet oluşturmayı demokratikleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Protokole kaydolan sanatçıların ürettikleri metin, ses, resim ve daha pek çok türde dijital içerik için fikri mülkiyet haklarını korumaya alabilecekleri söylendi. Bu sayede sanatçıların eserlerini son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiş yapay zekalar (AI) tarafından kopyalanmaya karşı koruyabilecekleri vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!