Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Paul Tudor Jones, Portföyünün Yüzde 5’ini Bitcoin’e Ayırıyor

ABD’li milyarder Paul Tudor Jones, pazartesi günü CNBC’ye verdiği demeçlerde Bitcoin’i “sevdiğini” ve portföyünün “%5’ini Bitcoin’e” ayırmayı tercih ettiğini söyledi. Jones; altına, nakite ve emtialara da her birinin ağırlığı %5 olacak şekilde yer verilebileceğini düşünüyor.

Tudor Investment Corporation’ın kurucusu Paul Tudor Jones, Bitcoin’in “matematiğe benzediğini” ve onun güvenilir, tutarlı, dürüst bir varlık olduğunu açıkladı. Jones’un geçen yılın mayıs ayında enflasyondan korunmak için Bitcoin almaya başladığı aktarılmıştı.

Bitcoin’e yatırım yapma fikrini seviyor

Matematiğin tutarlılığının ve kesinliğinin üstünde duran Jones, “İkiyle iki dört eder ve gelecek 2.000 yıl boyunca daha etmeye devam edecek.” dedi. Milyarder yatırımcı, Bitcoin ile matematik arasında şu sözlerle benzerlik kurdu:

“Bitcoin, matematiktir. Matematik binlerce yıldır var. İkiyle iki dört eder ve gelecek 2.000 yıl boyunca daha etmeye devam edecek. Güvenilir, tutarlı, dürüst ve %100 kesin olan bir şeye yatırım yapma fikrini seviyorum.”

Çarşamba günü düzenlenecek Fed toplantısı hakkında konuşan isim, içinde bulunduğumuz ekonomik atmosferde Bitcoin’e bir “kesinlik duygusu içinde yatırım yapabildiğini” ve onun bu yüzden ilgisini çektiğini söyledi.

Fed’in alacağı kararı bekleyecek

Jones, Bitcoin’in yatırım portföyünü çeşitlendirmek için kullanılabileceğini ve onu bu şekilde değerlendirdiğini açıkladı. Jones, şu anda ne gibi bir portföy stratejisi izlenebileceği ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bana herkes, Nasıl bir portföy yapayım?’ diye soruyor. Onlara, kesin olarak bildiğim tek bir şey olduğunu söylüyorum: (Portföyümün) %5’ini altında, %5’ini Bitcoin’de, %5’ini nakitte, %5’ini emtialarda tutmak istiyorum. Kalan %80’lik kısımla ne yapacağımı bilmiyorum. Fed’in ne yapacağını bekleyip görmek istiyorum çünkü ne yaparlarsa, etkisi büyük olacak.”

Milyarder yatırımcı, Bitcoin’in güncel fiyatı hakkındaki görüşlerini paylaşmadı. Geçen yıl Jones’un Bitcoin almaya başladığı haberi çıktığında, Bitcoin fiyatı 10.000 doların altındaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!