Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxos’un Kontrol Edildiği İddialarına Binance CEO’sundan Cevap Geldi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, geçtiğimiz günlerde Paxos isimli yeni stabil koin projesini listelediğini duyurdu

Ancak Gemini borsasının çıkardığı GUSD ile aynı gün çıkan Paxos, söz konusu özellikten başka ortak bir özelliğe daha sahip. İkisi de merkezi olarak kontrol edilmekte olup, olası bir durumda hükümet yetkilileri tarafından dondurulabiliyor.

Paxos gibi bir projenin kripto paraların doğasına aykırı olduğunu ve bunun olmaması gerektiğini belirten bir kaç topluluk üyesi de, Binance’ın yaptığı bu son hamleyi ciddi bir şekilde eleştirdi. Blockchain geliştiricisi John Backus‘un bir tweet ile duyurduğu olay, iki şekilde vuku bulabilir. Birincisi direkt olark hükümet yetkililerine Paxos’u dondurma yetkisi verilmesi, ikincisi ise bunun Paxos tarafından bir istek ile yapılması.

Bütün bu iddialara karşın, Binance CEO‘su Changpeng Zhao, Pax’ın o anlamda ”düzenlenmiş” bir koin olmadığını ifade etti.


Changpeng attığı tweet ile, düzenlenen stabil koin projelerinin, yetkililerin kontrol sağladığı ancak yine de itibari paralara göre daha fazla özgürlük sunan tokenler olduğunu ifade etti.

Yine de, topluluk üyelerinin ”düzenlenmiş” stabil koinlere olan bakış açısını pek değiştirmiş olmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment