Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Kurucusu: Bitcoin, Çin’in Finansal Silahı mı?

PayPal’ın kurucusu olan milyarder yatırımcı Peter Thiel, Çin’in Amerikan dolarını zayıflatmak için Bitcoin’i kullanabileceğini dile getirdi. Bir kripto para yatırımcısı olan Thiel, kendisini “Bitcoin maksimalisti” olarak tanımlıyor.

Peter Thiel, ABD’nin eski dışişleri bakanı Mike Pompeo ile birlikte Richard Nixon Foundation tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldı. ABD ve Çin ilişkilerini yorumlayan Thiel, Çin’in Bitcoin’i “finansal bir silah” olarak kullanabileceğini söyledi.

“Çin, doları zayıflatmak istiyor”

“Rezerv para birimine sahip olmak, bize İran petrolünün tedariği gibi pek çok alanda avantaj sağlıyor” diyen isim, “Çin’in, bu avantajın ABD’de olmasından memnun olmadığını” söyledi. PayPal’ın kurucu isimlerinden olan Thiel, Bitcoin ile ilgili şu soruyu gündeme getirdi:

“Ben bir kripto para destekçisi, bir Bitcoin maksimalisti olsam da Bitcoin’i, Çin’in ABD’ye karşı kullandığı finansal bir silah olarak görmek gerekir mi diye merak ediyorum. (Bitcoin) itibari paraya ama onun da ötesinde, özellikle dolara karşı tehdit oluşturuyor. … Çin, doları zayıflatacak şeyler yapmak istiyor.”

Thiel, Google ve Apple gibi Amerikan şirketlerini Çin’deki çalışmaları nedeniyle eleştiriyor. Çin’deki yapay zeka araştırmalarına değinen isim, “Kripto paralar liberteryen; yapay zeka ise komünist bir yapıya sahip.” dedi.

Milyarder isim, 2014 yılında Ethereum’un gelişimine katkıda bulunmak için Vitalik Buterin’e 100.000 dolar hibe verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!