Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal CEO’su: Kripto Paralara Olan Talep Beklentimizin Birkaç Kat Üstünde

PayPal CEO’su Dan Schulman, kripto paralara olan talebin başlangıçta beklediklerinden birkaç kat daha büyük olduğunu söyledi. CEO, gelecekte nakit para kullanımının büyük ölçüde azalacağına inanıyor.

Dan Schulman, Time dergisine verdiği röportajda bundan 10 yıl sonra nakit para kullanımının muazzam bir düşüş göreceğini söyledi. Kredi kartı gibi tüm ödeme araçlarının ortadan kalkacağını belirten CEO, bu araçların verdiği hizmetin telefonlar aracılığıyla yapılacağını düşünüyor. Böylece kağıt para kullanımının azalmasıyla merkez bankaları daha fazla kağıt para veremeyeceğini anlayacak ve dijital paralar sahneye çıkacak.

Kripto paralar ve CBDC arasındaki farka değinen Dan Schulman, CBDC’lerin sadece ABD doları gibi fiat paraların dijitalleştirilmiş hali olduğunu düşünüyor.

Kripto paraların ana akım olmasını beklediler

PayPal CEO’su yaklaşık 6 yıldır dijital para formlarına ve dağıtık defter teknolojisine (DLT) baktıklarını ifade etti. “O zamanlarda kripto paraların para biriminden ziyade bir varlık olduğunu düşünüyordum.” diyen Schulman, kripto paraların geçerli bir para birimi olamayacak kadar volatil olduğuna inanıyordu.

“Gerçekten yapmak istediğimiz şey, onların biraz daha ana akım hale geldiğinden emin olmaktı. Böylece piyasaya herhangi bir şey sürmeden önce regülatörlerle çalışabilirdik.”

Ekim 2020’den bu yana kripto para alım/satım işlemi yapabilen PayPal kullanıcıları, uygulamadan alınan kripto paraları ABD’deki ödeme noktalarında kullanmaya başlamış ve haberin ardından Bitcoin fiyatı yükselmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!