Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paypal, Daha Hızlı Kripto Para Ödeme Teknolojileri Üzerine Çalışıyor

Paypal, yeni yayınlanan bir patent açıklamasına göre, kripto para ödemelerini hızlandırmanın yollarını arıyor.

1 Mart tarihinde ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, USPTO‘ya yapılan ve kripto para işlemlerini hızlandırmak için özel bir yöntem olan “Hızlandırılmış Kripto Para İşlem Sistemi” için yapılan patent başvurusu, alıcı ile satıcı arasındaki ödeme transferleri ile alakalı daha gelişmiş yeni bir yöntem hakkında önemli bilgiler içeriyor.

Sistemin temel amacı, tüketici ve satıcı arasındaki ödemelerde geçen süreyi kısaltmak, yeni bir işlem göndermek için talebin ağdaki diğer bloklara dahil edilmesini beklemekten kaçınmaktır. Bunu yapmak için Paypal, alıcılar ve satıcılar için kendilerine özgü şifreleri olan ikincil bir cüzdan oluşturmayı öneriyor. Sistem, belirlenen kripto para miktarına ulaşıldığında şifreyi veriyor.

Resmi açıklama ise şu şekilde:

Mevcut tüm sistemler ve yöntemler, alıcının para aktarmasını ve bunun sisteme ulaşmasını beklerken vakit kaybına yol açıyor. Yeni teknik sayesinde önceden belirlenmiş kripto para tutarına ulaşılınca alacaklı özel bir anahtar alıyor ve bu sayede işlem daha da kolay ve hızlı bir hale geliyor.

2014 yılında Paypal’ın kripto para ödemelerini kabul etmek için Payments Hub ile yaptığı ortaklıktan sonra önemli bir adım olarak görülüyor.

Paypal’ın kurucu ortağı Peter Thiel‘in Bitcoin’e yine kurucu ortağı olduğu Founders Fund aracılığıyla yüksek miktarda yatırım yaptığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment