Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Hangi Kripto Para Şirketiyle Ortaklık Kuracak?

Finans devi PayPal’ın kripto para sektörüne giriş yaparken Paxos ile birlikte çalışacağı düşünülüyor.

PayPal bundan birkaç ay önce Avrupa Komisyonuna özel bir mektup gönderdi. Şirket bu mektubunda hem “kripto paralar için ne gibi regülasyonlar gerekir?” tarzındaki soruları yanıtladı hem de kendi kripto para çalışmalarından bahsetti.

PayPal’in gönderdiği bu mektubun ortaya çıkması, şirketin kripto para dünyasına girmeye hazırlandığı şeklinde yorumlandı. CoinDesk’in bu sabahki haberine göre şirket bu süreçte Paxos ile işbirliği yapmak ve süreci bu şekilde hızlandırmak istiyor.

Ortağı Belli Oldu

PayPal’in kripto para sektörüne dair tam olarak ne gibi planları olduğu bilinmiyor. Fakat şirketin Paxos ile işbirliği yapacağı söyleniyor.

Kısa süre önce Paxos Crypto Brokerage ürünüyle Revolut U.S’e de hizmet vermeye başlayan Paxos insanların normalden daha kolay bir şekilde kripto para kullanmalarını sağlıyor. New York eyaletinden de ruhsatı bulunan Paxos’un genel olarak kripto para alım satımını ve transferini hızlandırdığı söylenebilir. Ayrıca şirket New York’tan aldığı ruhsat sayesinde kurumsal yatırımcılara da hizmet sunabiliyor ve bu yatırımcılar şirkete altın, Bitcoin, Ether gibi varlıkları emanet edebiliyorlar.

PayPal ile Paxos arasında tam olarak nasıl bir işbirliği olur bilinmez. Öyle ki CoinDesk’in haberine göre PayPal ve/veya Paxos’tan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama da gelmiş değil. Dolayısıyla şu an için yanıtlanmamış çok fazla soru işareti var diyebiliriz.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment