Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pensilvanya Eyaleti Kripto Para Borsalarının Lehine Karar Verdi!

Pensilvanya’nın menkul kıymet ve bankacılık regülatörü olan DoBS tarafından verilen yeni bir karar göre, kripto para borsalarının ve kripto para platformlarının hizmet vermeye devam etmesi için bankalar gibi para ve ödeme hizmetleri lisansına sahip olması gerekmiyor.

DoBS, işletmelerden gelen sorular üzerine konuya açıklık getirmek adına 23 Ocak tarihinde eyalet içerisindeki kripto para endüstrisi katılımcıları için yeni bir belge yayınladı.  Söz konusu bildiriye göre Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ”para” olarak kabul edilmediğinden dolayı, para ve ödeme hizmetleri lisansı bu platformlar için elzem değil ve bu lisans ile lisansın gerekli koşulduğu yasa da kripto para alım satım platformlarına uygulanamaz.

İlgili yasaya göre sadece bir itibari para veya ABD hükümeti tarafından piyasaya sürülen bir para birimi, gerçek ”para” olarak kabul edilebilir. Departman yaptığı açıklamada bugüne kadar ABD içerisindeki hiçbir eyalet veya yetki bölgesinin kripto paraları ‘yasal dolaşımda olan para’ olarak tanımlamadığına da dikkat çekti. Kurum bunun yanı sıra para aktarımı yapan şirketlerin bunu itibari para birimleri ile yapmaları koşulunda lisans almalarının gerekli olduğunu vurguladı. Ancak kripto para borsaları ”asla direkt olarak” itibari para işleminde bulunmadığı ve itibari para işlemleri banka hesapları aracılığıyla yapıldığı için, bunlar departmana göre ”para aktarımı sağlayan kurumlar” olarak görülmemekte.

DoBS tarafından yapılan açıklamaya göre eyalet içerisinde kripto para alım satımı yapılmasını sağlayan kripto para büfeleri, ATM’leri ve otomatları da bu lisansı almak zorunda değil.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment