Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Perakende Devi Target, Blockchain Üzerine Çalışıyor!

Kripto para birimleri kesinlikle son yılların en çok konuşulan ve en köklü değişimi getiren yeniliklerinden birisi oldu ancak kripto para birimleri kadar olmasa da blockchain teknolojisi de ana akım kitleler ve devasa firmalar tarafından tanınmaya ve kullanılmaya başlandı.

Perakende devi Target de bu hedef doğrultusunda yavaşça kendi tedarik zincirinin yönetimi için blockchain tabanlı bir çözüm üzerine çalışmaktaydı. Şirketin kendi kurumsal blog gönderisine göre, firma ConsenSource isimli açık kaynaklı bir blockchain projesini geliştirmeye başladı. Firma buna ek olarak söz konusu blockchain platformunun, Hyperledger tarafından geliştirilen Hyperledger Grid projesini de destekleyeceğini ifade etti.

Target’in altyapıdan sorumlu başkan yardımcısı Joel Crabb konu hakkında şunları dile getirdi:

”Target’in Hyperledger Grid projesini destekleyeceğinden  ve Grid altyapısı üzerinde farklı bileşenler oluşturacağımızdan dolayı çok gururluyum.”

Target dağıtık defter teknolojilerine sahip bu projeyi desteklemek için şu an bir blockchain mühendisi ve sistem geliştiricileri aramakta. İlgili ilanlar firmanın kariyer sekmesinden de görülebilmekte. ABD’nin en büyük sekizinci mağaza zinciri olan Target’in kendi tedarik zinciri için blockchain teknolojisini kullanmaya başlaması, kesinlikle uzun vadede değişimin ne denli büyük olabileceğinin kanıtlarından birisi konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment