Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Schiff’e Göre Bitcoin’de Yükselemeyen Fiyat İşte Bu Yüzden Daha Çok Düşecek!

Ünlü ekonomist Peter Schiff, spot Bitcoin ETF’lerine yönelik alımların fiyat üzerinde olumlu bir etki yaratmamasının olası sebebini açıkladı.

Peter Schiff 17 Ocak tarihli paylaşımında, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onaylarının neden Bitcoin fiyatını yükseltmediğine değindi.

Analist bu denklemdeki asıl sorunun, Grayscale tarafından spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülen Grayscale Bitcoin Trust Fonunun (GBTC) diğer 10 spot Bitcoin ETF ihraççısının satın aldığından daha çok Bitcoin satması olduğunu işaret etti.

Spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanmasının ardından 1 haftadır sunulan verilerde yüklü miktarda satış hacmine ev sahipliği yapan GBTC, yatırımcıları en başından beri tedirgin etmişti. BlackRock ve Fidelity gibi ihraççıların spot Bitcoin ETF’lerinde gerçekleşen pozitif yönlü hacme nazaran GBTC satış yönlü hacimle birinci sırada konumlanmayı başarmıştı.

Schiff spot Bitcoin ETF’lerine yönelik bu ilk heyecanın sönmeye başlaması ve talebin azalmasıyla daha kötü günlerin geleceğini işaret ederken düşüş yönlü beklentisini de gizleyemedi:

Yatırımcıların yenBitcoin ETF alımlarının Bitcoin fiyatını artırmamasının nedeni, GBTC özelinde yaşanan ekstra BTC satışının diğer on Bitcoin ETF’inin tümüne olan toplam girişleri aşmasıdır. İlk ETF talebi azaldığında, daha büyük bir fiyat düşüşü bekliyorum.

Öte yandan Grayscale son 2 günde ABD’li kripto para borsası Coinbase’e 27.365 bin Bitcoin göndererek piyasada küçük çaplı düşüşlere yol açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!