Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Düşüş Yaşarken, Yeni Kullanıcı Sayısında Artış Var

Kripto para piyasası belki de ilk kullanıma başladığı tarihten bu yana en kötü senelerinden birisini geçiriyor ancak görünüşe göre umut hala bitmiş sayılmaz.

Kullanıcı Sayısında Artış Var

Bu yıl özellikle 2017 yılı ile kıyaslandığında, Bitcoin için pek iyi bir dönem sayılmaz. Geçtiğimiz Kasım ayı, ünlü Aralık ayı öncesi bir çok kripto para topluluğu üyesi için adeta bir hazırlık ayı olarak geçmişti ve şu an ise piyasa tam ters durumda kaldı. 2018 yılının başından beri yaşanan bir dizi düşüş sonucu, Bitcoin fiyatı 20.000 dolardan 3.000 dolara kadar geriledi.

İnsanlar Hala Kripto Paralara İlgi Duyuyor

Cambridge Center for Alternative Finance tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, söz konusu düşüş kripto para kullanıcılarını pek etkilemişe benzemiyor. Görünüşe göre 2018 yılındaki yeni kullanıcı sayısı, 2017 yılına kıyasla iki kat artış sergilemekte. Bitcoin’in rekor seviyede düşüşlerine rağmen, kripto para kullanıcıları hiç olmadıkları kadar aktifler.

Araştırmacılar ise bu konuyu şu şekilde açıklamakta:

”Anket verileri göstermektedir ki, hem tecrübeli hem de acemi kullanıcıların çoğu, bireylerden oluşmaktadır. Bu bireyler hobi için bunu yapanlar, bireysel yatırımcılar, tüketiciler veya daha iyi bir ödeme veya yatırım alternatifi arayan kişiler olabilir. Büyüme oranları 2017 yılında en büyük oranlardaydı ve kimlik onaylı kullanıcılar ile yeni kullanıcı hesaplarının sayısı 2018 yılında da aynı oranda büyümeye devam etti.”

Tabii ki söz konusu artışın en büyük nedenlerinden birisinin, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin artışının 2017 yılının sonuna denk gelmiş ve daha sonra olayı geç duyan kullanıcıların 2018 yılında piyasaya giriş yapmış olması ihtimali de var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment