Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasadaki Düşüşü Dipten Alım Fırsatı Olarak Gördüler: 1,3 Milyar Dolar Aktı!

Kripto para piyasasında bu hafta yaşanan çöküşün ardından yatırımcılar, dipten alım yapmak için harekete geçti.

Blockchain analiz platformu Lookonchain’in paylaşımına göre 5 Ağustos’tan sonra merkezi kripto para borsalarına 1,3 milyar dolardan fazla değerde USDT gönderildi. Bu USDT’ler, Tether’in hazinesinden çıktı.

CoinGecko verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri, 5 Ağustos’ta 2,01 trilyon dolara geriledi. Düşüş trendinin tersine dönmesi ve dün başlayan yükseliş ile birlikte bu değer, 2,24 trilyon dolara çıktı.

Stablecoin arzı büyük önem taşıyor

Tether hazinesinden genelde kurumsal şirketlere USDT gönderiliyor. Hazineden birkaç gün içerisinde bu kadar fazla miktarda USDT çıkmış olması, kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve altcoin fiyatlarındaki düşüşü dipten alım yapmak için fırsat olarak gördüğü anlamına gelebilir.

Uzmanlar, borsalardaki stablecoin arzının piyasayı anlamak için önemli bir gösterge olduğunu düşünüyor. Genellikle ABD dolarına sabitlenen stablecoinler, geleneksel para birimleri ile dijital varlık dünyası arasında köprü kuruyor ve ticaret için likidite sağlıyor.

10x Research kurucusu Markus Thielen, stablecoin işlemleriyle ilgili olarak, “Stablecoin ihraççıları, bu piyasayı yukarı taşıyan yeni bir güç merkezi haline geldi” demişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!