Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasanın Önde Gelen İsmi Bitcoin Hakkında Konuştu: SEC Onayı İçin İyimser!

Ünlü Bitcoin fenomeni ve savunucusu Anthony Pompliano, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylayacağını öne sürdü.

Kripto para piyasasının önde gelen ismi Anthony Pompliano yakın tarihte katıldığı bir CNBC yayınında SEC’nin Bitcoin spot ETF başvuruları hakkındaki olası hamleleri hakkında konuştu. Genel hatlarıyla olumlu bir tutum sergileyen Pompliano, BlackRock ve Fidelity gibi dünya devleri tarafından yapılan ETF başvurularının onay alabileceğini belirtti.

SEC’nin gelen ilk ETF başvurularını yetersiz bulmasının işaret eden yatırımcı, bu hamleyi düzenleyici kurumun sadece daha fazla netlik yönündeki talebi olarak yorumladı. SEC cephesinin henüz gelişmekte olan kripto para endüstrisinde öncü bir adım atmadan evvel durumu detaylıca anlamak istediklerini vurgularken sonucun büyük ihtimalle olumlu olacağını yineledi.

Öte yandan bu denli büyük aktörlerin spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmasını Wall Street oyuncularının Bitcoin’e olan iştahını gösterdiğini belirten Pompliano, ETF’lerin onaylanması halinde ciddi bir para akışı olacağını savundu.

Genel perspektifte bakıldığında Bitcoin’in gelecek yıl gerçekleşecek yarılanma (halving) ve ETF başvurularının onaylanma ihtimaliyle birlikte yükselişe devam edeceğini belirten milyarder, sektöre olan inancını sürdürmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!