Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasaya Sarsarak Giren Binance Destekli Altcoin Airdrop Sonrası Yıkıldı!

Toncoin (TON) blokzincirinin ilk meme coin’i Notcoin (NOT), piyasaya sürüldükten sonra ciddi satış baskısıyla karşılaştı.

Telegram destekli Toncoin üzerindeki ilk meme coin olarak dikkat çeken Notcoin, 16 Mayıs günü Binance ve OKX dahil birçok borsada listelendi.

Erken dönem Notcoin katılımcıları milyonlarca dolar değerinde airdrop kazandı. Tıkla ve kazan mantığıyla aylardır katılımcılarına NOT token dağıtan oyun projesi, 684 milyon dolar FDV ile kripto para piyasasının 110. sırasına yerleşti.

Binance, Notcoin’i Launchpool’daki 54. proje olarak duyurdu ve dün itibarıyla borsada işlem görmeye başladı. Aynı zamanda, NOT OKX’in Jumpstart platformunda da listelendi ve borsa, 16 Mayıs’tan itibaren kullanıcılarına NOT dağıtımına başladı.

Toplam arzı 102 milyar olan NOT’un %3’lük kısmı Binance Launchpool, %1,5’lik kısmı ise OKX Jumpstart kullanıcılarına tahsis edildi.

Ocak ve Nisan 2024 arasında Telegram üzerinden Notcoin oynayan kullanıcılar, oyundaki görevleri tamamlayarak coin topladılar. Bu coinler, 1000:1 oranında NOT‘a dönüştürüldü.

Yüksek miktarda airdrop, beraberinde önemli bir satış baskısı da getirdi. Ortalama 0,012 dolardan piyasaya sürülen proje 24 saatten kısa süre içerisinde %50 civarında değer kaybederek 0,00659 dolara kadar geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!