Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PNC Bank, xCurrent Kullanmaya Başladı!

Kripto para birimleri bundan yaklaşık üç yıl önce kurumsal firmalar tarafından sert bir şekilde eleştirilirken ve BTC gibi önde gelen kripto para birimleri gün içerisinde sert volatilite yaşarken, şimdilerde birçok kurumsal firma kripto para tabanlı ödemelere geçiş yaptı ve bu geçiş hızla artıyor.

Özellikle stabil kripto para birimlerinin ortaya çıkması kesinlikle kurumsal yatırımcıların sektöre girişini ciddi bir şekilde hızlandırdı. Buna ek olarak sınır ötesi ödeme çözümleri sunan Ripple gibi firmalar ve blockchain teknolojileri de bu konuda yardımcı oldu.

RippleNet blockchain ağı 200’ün üzerinde bankayı bünyesine katması ile kripto para sektöründe en büyük ödeme ağlarından birisi olarak biliniyor. Ödeme ağı temel olarak bünyesindeki bankalar arasında sınır ötesi ödeme işlemlerini normal transfer hizmetlerine kıyasla çok daha ucuz ve çok daha hızlı yapmayı hedefliyor.

ABD’nin en büyük sekizinci bankası olan PNC Bank da RippleNet ödeme ağına katılan en güncel banka oldu. PNC, ülkede xCurrent’i kullanmaya başlayan ilk banka unvanını da elde etti. PNC Bank’ın öncesinde İspanyol bankacılık devi Santander de Ripple’ın çeşitli çözüm ürünlerini kullanmayı hedeflediği haberi ile gündeme gelmişti.

Ripple yeni gelişmelerle anılsa da, kendi kripto para birimi XRP bunlardan pek etkilenmiyor gibi gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment