Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon Ekibi Sözünü Tutmuyor Mu: 767 Milyon Altcoin Binance’e Gönderildi!

Sunulan güncel verilere göre Polygon (MATIC) ekibi staking varlıklarını önceden söz verdiği gibi kullanmıyor.

On-chain analiz platformu ChainArgos tarafından sunulan veriler, Polygon ekibinin staking için ayrılmış MATIC varlıklarını token ekonomisi planının dışına çıkarak keyfi şekilde kullandığını gözler önüne serdi.

ChainArgos analistleri, Polygon tarafından halka açık olarak sunulan token tahsisi sözünün tutulmadığını belirterek özellikle Binance bağlantılı cüzdanlar arasında milyonlarca dolar değerinde MATIC transferinin göz göre göre yapıldığını vurguladı.

Öte yandan kilit açma periyodunda da gözle görülür gariplikler olduğu ifade edilirken para çıkışlarının “0x2f4…8719C” isimli Binance bağlantılı bir adreste toplandığı belirtildi.

Polygon ekibi tarafından sunulan staking varlıkları tahsis tablosunun halihazırda 1,2 milyar tokenın kümülatif akışa dahil edilmesi gerektiğini işaret ederken şimdiye kadar sadece 800 milyon tanesinin bu amaçla kullanıldığı belirtildi.

Sunulan detaylarda ayrıca, 1,2 milyar tokenlık en yüksek girişin muhtemelen Launchpad satışına  karşılık gelmesine rağmen, stake tahsislerinde tutarsızlıklar olduğunu iddia edildi. Veriler, stake sözleşmesine kümülatif akışın 0 ila 800 milyon arasında olduğunu gösterirken, kilit açılış referansına göre bunun 400 milyon ila 1,2 milyar arasında olması gerektiği öne sürüldü.

ChainArgos cephesi, “kayıp” 400 milyon MATIC’in Binance 33 etiketli bir adrese gönderildiğini ve gerçek amacı olan staking için kullanılmadığını su üstüne çıkardı:

İşte staking sözleşmesindeki kümülatif akış. Bunun, sözleşmenin dağıtıldığı Haziran 2020’de başladığını unutmayın. Ve 0’dan 800 milyona kadar ulaştı. Tahsis tablosu bize bunun 400 milyondan 1,2 milyara çıkması gerektiğini söylüyor. Şimdi geri dönün ve temel çıkışlarına bakın. “Kayıp” 400 milyon MATIC, Binance 33 etiketli bir adrese gidiyor gibi görünüyor.

Tüm bunlara ek olarak “0x2f4Ee65D5” isimli bir başka adresin Binance 33 etiketli adresten 300 milyon MATIC aldığı ve 467 milyon MATIC’in ise “Matic: Marketing & Ecosystem” cüzdanlarından yine bu adrese gönderildiği belirtildi. Şüpheli adresin tüm bu transferlerin sonunda Binance’in borsa cüzdanlarına 767 milyon MATIC gönderdiği ifade edildi:

Polygon ekibi ve Binance, bu tokenları olduğu gibi arkadan beslemek için açıkça birlikte çalışıyor.

Polygon veya Binance cephesinden henüz konu hakkında resmi bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!